Видачу соціальних карток киянина відклали на наступний рік

30 червня 06:05

Київська міська державна адміністрація перенесла введення оновленої соціальної картки киянина на 2012 рік. Про це повідомив заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко.

 

Він зазначив, що зараз йде підготовка єдиної нормативно-правової бази для забезпечення регулювання питань створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та впровадження електронної соцкартки.

«Якщо ми у 4 кварталі запустимо проект, то з 2012 року він буде працювати. Раніше планували запустити з січня 2011, але не вийшло через те, що спочатку мали намір зробити соціальну картку, а потім була постанова Кабінету Міністрів про те, щоб містам самостійну діяльність щодо держпільг заборонити. Виходячи з цього, все, що було напрацьовано і нами, і попереднім керівництвом - не підходить. Ми міняли концепцію, внаслідок чого і терміни зрушили», - пояснив Крамаренко.

Він зазначив, що впровадження картки киянина передбачає облік пільгових категорій киян, які мають право безкоштовного проїзду в метрополітені та наземному пасажирському транспорті за рішенням Київради.

Як повідомлялося, раніше Київська міська державна адміністрація перенесла введення оновленої соціальної картки киянина з 1 січня на липень-вересень.

У січні 2011 року Кабінет Міністрів вирішив провести у Київській області експеримент зі створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та введення електронної соціальної карти.

Нагадаємо, згідно з соціальним проектом «Картка киянина», приїжджі будуть платити більше, ніж корінні жителі.