Вибух житлового будинку в Харкові «оцінили» в 18 мільйонів гривень

05 вересня 18:21

У цю суму входить збиток не тільки від вибуху, нанесений дому, але і витрати на харчування, проживання, надання медичної допомоги мешканцям.

 

Сумарний збиток від вибуху житлового будинку в Харкові склав 18 млн 120 тис. грн, повідомив на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник міського голови Харкова Андрій Парамонов.

"У цю суму входить не тільки збитки від вибуху, нанесені будинку, але і витрати на харчування, проживання, надання медичної допомоги мешканцям", - зазначив Парамонов.

Члени комісії вирішили присвоїти надзвичайній ситуації, що склалася в зв'язку з вибухом у житловому будинку, статус регіональної та звернутися до Кабінету міністрів з проханням виділити кошти для ліквідації її наслідків.

"Ми приймаємо рішення про те, щоб надати надзвичайній ситуації по вул. Слинько, 2б, регіональний рівень і просити Кабінет міністрів України про матеріальну підтримку для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На підставі цього рішення сьогодні буде підготовлено всі необхідні матеріали, щоб вже завтра вручити їх прем'єр-міністру України Миколі Азарову", - сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

- У Харкові в житловій багатоповерхівці прогримів потужний вибух, є постраждалі (ФОТО)

Як повідомлялося, у вівторок вранці в одній з квартир на 3 поверсі дев'ятиповерхового будинку по вул. Слинько, 2б, в Харкові прогримів вибух, внаслідок якого обвалилося перекриття між першим і четвертим поверхами будинку, а несуча кутова стіна відійшла від будівлі на 40-50 см з 1 по 6 поверх.

Мешканців будинку евакуювали і розмістили в готелях, а також у службовому житлі КП "Харківміськліфт".

Будівля потребує ремонту та повного перепланування. Її планують відновити до 20 грудня. Міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що протягом цього часу людям не треба буде платити за житлово-комунальні послуги.

Слідче управління прокуратури Харківської області порушило кримінальну справу за фактом вибуху за ч.2. ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. !zn

Читайте також:

Житловий будинок у Харкові вибухнув через сковорідку, що загорілася на плиті

Названо основну версію вибуху будинку в Харкові, порушено кримінальну справу


Вибуху газу в центрі Одеси вдалося уникнути в останній момент