Вибух на складі боєприпасів під Ашхабадом призвів до серйозних руйнувань

08 липня 07:53

У Туркменістані в результаті серії потужних вибухів частково евакуйовано місто Абадан, розташоване в 20 кілометрах на захід від столиці країни Ашгабата.

 

Мешканці Ашхабада кажуть, що в четвер, 7 липня, вони чули кілька гучних вибухів з боку Абадан, де розташована регіональна ГРЕС; виникли перебої з подачею електроенергії. Влада Туркменістану оголосили, що в Абадані через спекотну погоду вибухнув склад піротехніки, жертв і серйозних порушень немає, ситуація знаходиться під контролем.

Інша версія

Однак інші джерела повідомляють, що насправді в Абадані вибухнули військові склади, причому вибухи мали катастрофічні наслідки, є багато загиблих. Правозахисний сайт «Хроніка Туркменістану», зокрема, стверджує, що «все місто усіяне снарядами, вони постійно вибухають», «довкола трупи та частини тіл», у місті відключено водо-, газопостачання, електрика, телефонний зв'язок та інтернет.

Згідно з інформацією, опублікованою на цьому сайті, почалися пожежі в горах, куди впало багато снарядів, у тому числі від установок «Град». У Абадані почалося масове мародерство. Автомобілі швидкої допомоги везуть поранених через весь Ашхабад, звідки видно пожежу в Абадані.

Кореспондент Reuters, який відвідав Абадан, повідомляє, що дороги в Абадані усіяні металевими уламками, повітря наповнене їдким димом, вулиці спорожніли. Тим не менш, кореспондент зазначає, що, незважаючи на масову присутність солдатів і поліції, Абадан не оточений, і автомобілі можуть вільно в'їжджати на територію міста.