Вежу Біг-Бен у Лондоні мають намір перейменувати на честь королеви Єлизавети II

02 червня 13:16

Пропозиція про перейменування 96-метрової вежі, в якій знаходиться знаменитий годинник Біг-Бен, на честь королеви Єлизавети II і на згадку про Діамантовий ювілеї її царювання підтримується більшістю членів парламенту.

 

40 членів палати громад підписали законодавчу пропозицію перейменувати східну вежу Вестмінстерського палацу, де засідає парламент Великобританії, в башту Єлизавети, незважаючи на протести противників монархії, які заперечують проти цього кроку.

Офіційний лист на підтримку цієї пропозиції розіслав всім членам палати громад консерватор Тобіас Еллвуд, який заявив, що вона отримала схвалення лідерів усіх трьох основних парламентських фракцій і більш ніж половини членів палати громад.

Еллвуд звернувся також з листом до лідера палати громад сера Джорджу Янгу з проханням почати обговорення цієї пропозиції в профільному комітеті.

На підтримку пропозиції Еллвуда висловилися колишні міністри закордонних справ Джек Стро і Малколм Ріфкінд; члени парламенту закликають проголосувати за його прийняття «на знак визнання 60 років безперервного служіння Її Величності на благо країни».

У листі Еллвуда наголошується, що в 1860 році, коли було закінчено спорудження західної вежі Вестмінстерського палацу, вона була перейменована в башту Вікторії в честь тодішньої королеви. З усіх британських монархів лише королева Вікторія і королева Єлизавета II царювали досить довго, щоб відсвяткувати діамантовий ювілей.

Антимонархічна група «Республіка» тим часом піддала критиці цю пропозицію, назвавши її «безглуздою і вкрай недоцільною, враховуючи той факт, що вежа, яку пропонується перейменувати, є символом нашого демократичного парламенту». !zn

Читайте також:

Британці витратять більше 800 мільйонів фунтів на святкування ювілею Єлизавети II


Королева Іспанії скасувала візит до Великобританії через суперечки навколо Гібралтару

Улюблений банк англійської королеви і українських бізнесменів оштрафували за небажання боротися з відмиванням грошей