Вбивства на півдні Франції були здійснені «у відповідь на вбивства палестинських дітей»

21 березня 07:40

Вбивства військових та дітей поблизу єврейської школи здійснено з бажання помститися за загибель палестинських дітей та іноземні інтервенції французької армії, заявив глава МВС Франції Клод Геан. Тим часом, підозрюваний у вбивствах забарикадувався і каже, що він з «Аль-Каїди».

 

Нещодавні вбивства військових і дітей поблизу єврейської школи здійснено з бажання помститися за загибель палестинських дітей та іноземні інтервенції французької армії, повідомив у середу в Тулузі глава МВС Франції Клод Геан.

"Він (підозрюваний, що забарикадувався) називає себе моджахедом і заявляє про приналежність до "Аль-Каїди", - додав міністр.

За словами Геана, поліцейські також намагалися вести перемовини з братом підозрюваного, що забарикадувався. На місці подій знаходиться і його мати.

Тим часом, як повідомлялося раніше, поки перемовини ні до чого не привели, і поліція готує новий штурм.

Нагадаємо, вранці 19 березня у французькому місті Тулуза невідомий влаштував стрілянину біля одного з єврейських навчальних закладів. У результаті теракту загинули чотири людини, троє з них - діти. Злочинець зник із місця події на моторолері.

Жертвами нападу стали діти трьох, шести і десяти років, а також 30-річний викладач закладу.

11 березня, і у четвер, 15 березня, невідомий, пересуваючись на моторолері, застрелив одного військовослужбовця у штатському в Тулузі і двох військових у формі в місті Монтобан, розташованому в 50 кілометрах від Тулузи.

Раніше повідомлялося, що в результаті авіаударів ізраїльських військ жертвами стали, щонайменше, 25 палестинців. Палестинці у відповідь запустили по території Ізраїлю близько 100 ракет. Один ізраїльтянин був серйозно поранений. !zn

Читайте також:

У Франції невідомий влаштував стрілянину у дворі єврейської школи: загинули троє дітей


Глава МВС Франції заявив, що не всі цивілізації рівні, натякнувши на іслам

Франція продовжить позбуватися нелегальних іммігрантів