В українських містах-мільйонниках побудують нові сміттєпереробні заводи

19 вересня 12:58

Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський погодив з Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО, Японія) проекти, які в найближчій перспективі будуть реалізовуватись в рамках Кіотського протоколу.

 

Як повідомляє прес-служба Мінекології, президент НЕДО Хідео Хато зазначив, що особливу підтримку матимуть проекти будівництва нових потужностей із переробки сміття. «Ми готові сприяти використанню новітніх технологій у цій сфері», - заявив іноземний чиновник.

Зокрема, сторони приділи особливу увагу питанню реконструкції та модернізації київського сміттєпереробного заводу «Енергія», що дозволить значно покращити стан навколишнього природного середовища столиці.

Наступним кроком в рамках співпраці України та Японії буде будівництво нових заводів з переробки сміття у містах-мільйонниках. «В проектах, які вирішать проблему сміття у найбільших містах України, зацікавлені обидві сторони, і ми розпочнемо реалізовувати їх в найкоротші терміни», - наголосив міністр М.Злочевський.