В Україні за подвійне громадянство будуть штрафувати

03 жовтня 08:27

За приховування інформації про отримання іноземного громадянства українцям загрожує штраф від 170 до 510 грн. Для чиновників, які вчинили протиправне діяння встановлюється штраф у розмірі від 850 до 1700 грн.

 

Верховна Рада України встановила штрафи за приховування факту отримання іноземного громадянства. За закон про внесення змін до деяких законів проголосували 264 депутати.

Закон встановлює, що неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, що добровільно отримав іноземне громадянство, а також копії документів про громадянство тягне за собою стягнення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн.).

Ті самі дії, здійснені чиновниками органів державної влади або місцевого самоврядування, тягнуть за собою стягнення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Крім того, закон встановлює, що громадянство України не може отримати особа, яка вчинила злочин проти людства чи здійснювала геноцид, засуджена в Україні за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, або така, що вчинила такий злочин на території іншої держави. !zn

Читайте також:

Верховна Рада ввела в Україні електронні паспорти

Народженим у СРСР спростять процедуру отримання російського громадянства

Рада хоче змусити охочих отримати громадянство вчити українську мову