В Україні від холоду вже загинуло 133 людини

28 грудня 18:50

Незважаючи на те, що у всіх містах і районах створено спеціальні пункти обігріву, жертвами морозів уже стали понад сто осіб. Влада має намір повернути практику соціальних патрулів для захисту бездомних.

 

В Україні від переохолодження померло 133 людини, більшість з них не мали постійного місця проживання, повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

«У всіх містах і районах створено спеціальні пункти обігріву. Однак в Україні від переохолодження померло 133 людини, переважна більшість з яких не мають постійного місця проживання», - сказав він під час урядової селекторної наради, повідомляє прес-служба українського уряду.

«Для вирішення цієї проблеми необхідно поширити практику соціальних патрулів», - зазначив Вілкул, доручивши керівникам областей і главам профільних міністерств організувати подібні патрулі.

До складу такої патрульної групи мають входити представник правоохоронних органів або працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, лікар і соціальний працівник. Патруль має бути забезпечений автотранспортом. !zn

Читайте також:

Від морозів в Україні загинуло вже 83 людини

ООН виділила $100 тис. на обігрів українських бездомних

Під час морозів соціальні патрулі врятували від смерті майже 5 тис. осіб