В Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання

15 травня 05:54

Сьогодні випускники по всій Україні будуть складати ЗНО. Участь у зовнішньому незалежному оцінюванні у 2012 році мають намір взяти майже 330 тисяч зареєстрованих абітурієнтів.

 

Сьогодні для абітурієнтів починається сесія ЗНО. Абітурієнти будуть сьогодні складати хімію, 17 травня - російську мову, 19 травня - географію, 21 і 22 травня - математику. 24 травня протестують знання з всесвітньої історії, 26 травня з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), 28 і 29 травня з української мови та літератури. 31 травня та 1 червня відбудеться тест з історії України, 5 і 6 червня з фізики та біології. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

В цьому році Міністерством освіти було скорочено кількість можливих для складання тестів з 5 до 4. Вибір максимально можливої кількості тестових предметів зробила більшість нинішніх учасників зовнішнього оцінювання.

Традиційно найбільшою популярністю серед предметів ЗНО, окрім обов'язкового тесту з української мови, користуються Історія України і математика.

Відповідно до календарного плану проведення ЗНО тестування триватиме з 15 травня по 7 червня. Протягом цього часу пройде тестування з 10 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, всесвітньої історії, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та іноземних мов.

Всі тестування будуть проходити у спеціально створених пунктах тестування і починатися об 11:00 ранку. Допуск учасників ЗНО до пунктів тестування буде припинятися за 10 хвилин до початку тестування - о 10:50. Для того, щоб запобігти випадковому запізненню учасникам тестування рекомендовано попередньо відвідати пункт тестування та перевірити маршрути проїзду до нього.

При складанні тестів учасникам ЗНО не дозволяється використовувати будь-які допоміжні матеріали окрім тих, що містяться у тестових зошитах, а також мати при собі калькулятори, засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, зберігання та відтворення інформації, друковані або рукописні матеріали.

Контроль за забезпеченням об'єктивності, відкритості та прозорості проведення ЗНО будуть здійснювати представники приймальних комісій вищих навчальних закладів та громадські спостерігачі.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання буде здійснюватися у період з 30 травня по 1 липня 2012 року.

Додаткова сесія ЗНО для тих учасників, які не зможуть взяти участь в основній сесії тестування з поважних причин, відбудеться в період з 18 по 23 червня 2012. !zn

Читайте також:

Полянський: Додаткові 20 балів за платні підготовчі курси - це заробіток і повернення до старих схем

Рейтинг «Біла ворона», або Як керівництво МОНМС стимулює підвищення якості вищої освіти

Вища освіта в Україні: куди йдемо?