В Україні стали частіше всиновлювати дітей

14 червня 05:15

Найкращі результати з усиновлення показала Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Харківська, Херсонська, Тернопільська, Рівненська, Одеська, Миколаївська області та АР Крим. Найменше усиновляють в Києві та Севастополі.

 

За п'ять місяців цього року у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано 614 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - це на 236 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це заявив уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, повідомляє прес-служба президента.

«Станом на 1 червня цього року у прийомних сім'ях та дитбудинках сімейного типу виховується 10481 дитина. Такі показники є результатом ефективного виконання обласними адміністраціями завдань президента щодо реалізації права на виховання в сім'ї кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Кращі результати в реалізації цього права показали Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Харківська, Херсонська, Тернопільська, Рівненська, Одеська, Миколаївська області та АР Крим», - зазначив дитячий омбудсмен.

Зокрема, за його словами, у Дніпропетровській області за 5 місяців цього року у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 108 дітей, у Київській області - 72.

Також він зазначив, що поки незадовільними залишаються результати роботи у Львівській області, де за 5 місяців цього року у прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу влаштовано тільки двоє дітей, Чернігівській області - 9 дітей, а також погіршилися результати в Житомирській області, Києві та Севастополі. !zn

Читайте також:

Дітей в міліції допитують так само, як злочинців-рецидивістів, - дитячий омбудсмен

Янукович доручив створити групу захисту дітей від інтернету

Понад 80% українців не планують найближчим часом народження дитини