В Україні набула чинності заборона реклами сигарет

16 вересня 07:23

Закон, що передбачає заборону будь-якої реклами і стимулювання продажів тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, набув чинності.

 

Закон про заборону реклами тютюнових виробів набув чинності. Документ було підписано президентом Віктором Януковичем і опубліковано в березні, але відповідно до перехідних положень він набув чинності саме з 16 вересня.

Документ передбачає заборону будь-якої реклами і стимулювання продажів тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби.

При цьому закон встановлює адміністративну відповідальність громадян і посадових осіб за порушення вимог законодавства про заборону реклами і спонсорства тютюнових виробів.

Цей закон був прийнятий Верховною Радою ще 22 вересня 2011 року, проте до його тексту були претензії від народних депутатів. Після тривалих з'ясувань і узгоджень тексту в Раді його було направлено на підпис президентові. Глава держави підписав його 13 березня. !zn

Читайте також:

Курці боротимуться з повною забороною куріння в громадських місцях


Комітет Ради підтримав повну заборону куріння в ресторанах і на стадіонах


Депутати зважилися лише на часткову заборону реклами ліків

Бізнес не дозволив Раді заборонити рекламу ліків на ТБ