В Україні призупинили трансляцію National Geographic за рекламу алкоголю

22 серпня 13:13

Україна залишає за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення тимчасово призупинила трансляцію телеканалу National Geographic в Україні.

На засіданні 21 серпня Нацрада визнала телеканал National Geographic таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

У повідомленні Нацради зазначається, що у травні цього року був проведений моніторинг телеканалу, під час якого виявлено трансляцію реклами алкоголю.

«Згідно із законодавством, Україна залишає за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв», - відзначають в регуляторі.

Своїм рішенням Нацрада порекомендувала представнику телеканалу в Україні протягом трьох тижнів привести діяльність у відповідність до українського законодавства.

«Якщо компанія не прислухається до рекомендацій, канал зникне з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується», - резюмують в Нацраді.

National Geographic Channel (Nat Geo, канал National Geographic) - телеканал, що транслює науково-популярні фільми виробництва Національного географічного товариства США. !zn

Читайте також:

Нацрада позапланово перевірить 9 каналів: мало уваги приділяють дітям

Нацрада прикривається порнографією, щоб зберегти списки дозволених телеканалів

СБУ порушила кримінальну справу проти Нацтелерадіо