В Одеську область перекидається сотня російських десантників

20 липня 07:14

Російські десантники візьмуть участь у навчаннях «Слов'янська співдружність-2012». Завданням навчання є відпрацювання дій у складі спільного батальйону для виконання миротворчих завдань.

 

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Саратов» з десантним підрозділом відбув з Новоросійська в порт «Південний» (Одеська область) для участі у спільному навчанні «Слов'янська співдружність-2012».

«Перекидання близько 100 російських військовослужбовців до місця проведення спільного російсько-українсько-білоруського тактичного навчання «Слов'янська співдружність - 2012» проводиться разом зі штатною технікою, в тому числі спеціальними автомобілями «Тигр», і озброєнням», - повідомив представник управління прес-служби та інформації Міноборони РФ по Сухопутним військам підполковник Микола Донюшкін.

Він зазначив, що після висадження російські десантники здійснять марш в район загальновійськового полігону «Широкий лан» (Ульяновка, Миколаївська область), де з 23 по 27 липня пройде навчання.

Завданням навчання є відпрацювання дій в складі спільного батальйону для виконання миротворчих завдань. Планується практично відпрацювати питання з ізолювання і блокування району знаходження незаконних збройних формувань, організації несення служби на контрольно-пропускних пунктах і дії на блокпостах, супроводу колон з гуманітарними вантажами, забезпечення мінної безпеки в зоні надзвичайної ситуації.

В ході навчання заплановано провести практичне десантування особового складу спільного підрозділу з літака Військово-транспортної авіації «Іл-76», повідомив офіцер.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович підписав указ «Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2012 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях». !zn

Читайте також:

Янукович підписав указ про спільні військові навчання на території України в 2012 році

Рада схвалила допуск іноземних військ для проведення навчань в Україні в 2012 році

Військові відзвітували про досягнення цілей «Сі Бриз 2011»