В Одесі після повені закрили всі пляжі

12 липня 11:35

Причина закриття всіх одеських пляжів в тому, що через сильний дощ в море з міських вулиць змило багато бруду. Купання може викликати різні шлункові та шкірні захворювання.

 

Одеська міська санепідемстанція закрила всі міські пляжі. Як повідомив головний санітарний лікар міста Іван Клементьєв, «водокористування на всіх пляжах забороняється як мінімум протягом трьох днів - до отримання результатів дослідження фахівцями нових проб морської води».

Причина закриття пляжів в тому, що через сильний дощ в море з міських вулиць змило багато бруду, додав він. «Почекаємо поки показники будуть в нормі», - сказав Клементьєв.

Небезпеку морського водокористування після сильних злив підтвердили і фахівці-екологи Одеського державного екологічного університету, пославшись на те, що «станції біологічної очистки при інтенсивних опадах не в змозі прийняти обсяги води, що різко збільшуються - зазвичай відбуваються аварійні викиди рідини в море. У таких випадках морське водокористування може викликати в купальщиків різні шлункові та шкірні захворювання». !zn

Читайте також:

Одесу затопило під час сильної зливи (фото, відео)

Україна надасть допомогу постраждалим від повені на Кубані

Янукович висловив співчуття Путіну і запропонував допомогу у ліквідації наслідків повені

Жертвами повені на Кубані стали більше 170 людей