В Ізраїлі солдати поранили українську журналістку

05 квiтня 11:19

Під час прес-туру до Єрусалиму ізраїльськими солдатами було поранено українську журналістку. Інцидент стався 30 березня, коли палестинці відзначали традиційний День Землі.

 

Кореспондентку журналу Weekly.ua Тетяну Омельченко поранено ізраїльськими солдатами в Єрусалимі.Інцидент стався 30 березня, коли палестинці відзначали традиційний День Землі. Група українських журналістів цього дня відвідувала Єрусалим, де була запланована зустріч з патріархом Феофілом. Представники українських ЗМІ опинилися в епіцентрі демонстрації палестинців, які вимагали створення своєї держави та повернення анексованих ізраїльтянами земель. Палестинці скандували антиізраїльські гасла і почали кидати каміння в ізраїльських правоохоронців, які відповіли стріляниною гумовими кулями і димовими шашками. Журналістку Weekly.ua Тетяну Омельченко було травмовано гумовою кулею, яка пошкодила їй підколінну область правої нижньої кінцівки. Невідкладну допомогу їй надавали палестинські медики. Зараз Тетяна Омельченко повернулася до Києва.Прес-тур українських журналіст у Палестину організовувало палестинське посольство. Представники українських ЗМІ відвідували Рамаллу, Віфлеєм, Наблус і Єрусалим, де зустрічалися з високопоставленими палестинськими чиновниками. Організатори прес-туру, за інформацією його учасників, не забезпечували їх страховкою.

Нагадаємо, 28 березня у квартирі було знайдено мертвою 30-річну тележурналістку телеканалу СТБ. !znЧитайте також:31 журналіст загинув у світі за перші три місяці 2012 рокуФальсифікаторам справи про вбивство журналіста Александрова дали до 13 роківСправи про вбивство Політковської і главреда Forbes можуть бути пов'язані