В Індії розбився вертоліт, впавши з триметрової висоти

16 сiчня 07:07

Вертоліт "Дхрув" прикордонних сил безпеки (BSF) Індії розбився у випробувальному польоті в аеропорту Райпура - столиці штату Чхаттісгарх у Центральній Індії в неділю ввечері. Екіпаж у складі п'ятьох осіб отримав множинні травми.

 

"Нова машина, яка здійснювала випробувальний політ, впала з триметрової висоти, ледве почавши підйом. Але, незважаючи на малу висоту падіння, травмовані були всі члени екіпажу - перший і другий пілоти, інженер і два техніка. Пошкодження, які потребують капітального ремонту, отримав і сам вертоліт", - повідомили у понеділок у штабі BSF.

За даними поліцейського управління штату, всіх постраждалих негайно було доставлено до лікарні, їхній стан стабільний. Через аварію було заблоковано злітно-посадкову смугу, що призвело до багатогодинної затримки авіарейсів з аеропорту, який щодня приймає і відправляє 32 рейси.

У прикордонних силах ініційовано розслідування події. Попередній інцидент з вертольотом "Дхрув" стався 21 квітня 2011 року, коли у результаті краху гвинтокрилої машини індійських сухопутних військ у північно-східному штаті Сіккім загинули всі чотири людини, що знаходилися на борту.

"Дхрув" (ALH Dhruv, Advanced Light Helicopter Dhruv) - багатоцільовий військовий вертоліт, розроблений індійською національною компанією HAL (Hindustan Aeronautics Tejas) за підтримки німецького концерну Messerschmitt-Bolkow-Blohm. Перший політ було здійснено в 1992 році, серійне виробництво розпочато з 2003 року.