В Амстердамі порушників порядку будуть виселяти в "квартали для покидьків суспільства"

04 грудня 16:10

Мер Амстердама запропонував убезпечити добропорядних громадян від неспокійних сусідів і виселяти "антисоціальних представників суспільства" в фургони з мінімальними зручностями.

 

В Амстердамі мають намір створити спеціальні житлові квартали, куди будуть відселяти небажаних сусідів і антисоціальних представників суспільства.

Проект, схвалений міською владою, охрестили «поселеннями для покидьків суспільства». Його вартість оцінена в 1,3 млн доларів, а початок реалізації заплановано на січень майбутнього року.

Як зазначив амстердамський мер Еберхард ван дер Лаан, щорічно в мерію надходить 13 тисяч скарг на антисоціальну поведінку. При цьому, підкреслив він, у багатьох випадках тривалі утиски з боку неспокійних сусідів змушують добропорядних громадян залишати своє житло, а не навпаки.

Сенс проекту в тому, що порушники порядку не повинні отримувати «п'ятикімнатні квартири з вікнами на сад», пояснив градоначальник. На його думку, загроза виселення стане для злісних порушників порядку стримуючим фактором.

У «поселеннях для покидьків» людей збираються розселяти в фургонах або контейнерах з мінімальними зручностями, де вони будуть перебувати під постійним наглядом поліції.

Раніше «виправні житлові табори» запропонував створити лідер правої популістської партії Нідерландів Герт Уайлдерс.

«Неодноразових правопорушників потрібно силою забрати зі звичного оточення і відправити в поселення для покидьків. Все сміття слід зібрати в одному місці», - заявив Уайлдерс у минулому році.

Нідерландські ЗМІ відзначають, що пропоновані заходи не нові. У XIX столітті порушників спокою засилали в спеціальні поселення за межами Амстердама. Однак той досвід не був успішним - поселення стали оплотом беззаконня. !zn

Читайте також:

Майже чверть жителів Євросоюзу опинилася біля межі бідності

Вільнюс визнано найбільш кримінальною столицею ЄС

У жителя Європи в 19 разів більше шансів загинути при теракті, ніж у американця