В «агресивний блок» НАТО хочуть вступити все менше українців

27 грудня 13:51

За останні два роки кількість прихильників вступу України в НАТО зменшилася з 25% до 20%. Яскраво вираженою підтримка приєднання України до Північноатлантичного альянсу є тільки на Заході країни (близько половини опитаних).

 

Тільки 19% опитаних українців підтримують вступ України у НАТО, при цьому майже дві третини (61%) не підтримують. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Як зазначають соціологи, рівень підтримки вступу України в НАТО протягом 2012 року залишався стабільним, проте якщо взяти більш довгу динаміку, то він дещо погіршився - з 24-26% у 2010 році до 19% в 2012 році.

Яскраво вираженою підтримка приєднання України до Північноатлантичного альянсу є тільки на Заході країни - близько половини опитаних (43%). Ставлення до НАТО серед молоді дещо краще (23% - за), ніж серед людей середнього і старшого віку (17% - за).

Опитування проводилося соціологічною групою «Рейтинг» у період 25 вересня - 5 жовтня 2012 серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

НАТО виділить Україні гроші на утилізацію боєприпасів

Європейська система ПРО буде побудована за 8-10 років, в НАТО сподіваються на участь України

У НАТО допускають, що ставлення до України стане жорсткішим

Генсек НАТО стурбований ситуацією в Україні після виборів