Уряд виділив на підтримку закордонних українців 13 млн доларів

20 липня 09:05

Український уряд має намір надавати підтримку співвітчизникам за кордоном на 3 млн доларів на рік. Росія витрачає на подібні цілі 340 млн доларів.

 

Кабінет міністрів 18 липня прийняв постанову «Про затвердження Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року».

Як повідомляє прес-служба уряду, загальні обсяги фінансування програми з держбюджету на весь її період (4 роки) складуть 103 908 тис. грн, тобто близько 13 млн доларів.

«Прийняття такого документа повністю відповідає європейській практиці підтримки країнами своїх співвітчизників за кордоном, серед іншого є ознакою зрілості їхньої державності», - йдеться у повідомленні.

Як відзначили у прес-службі, для урядів сусідніх з Україною держав підтримка співвітчизників за кордоном є важливою складовою національної безпеки, одним з безумовних пріоритетів їхньої як зовнішньої, так і внутрішньої політики.

Зокрема, в Російській Федерації на ці цілі передбачається щорічне фінансування в обсязі приблизно 340 млн доларів у Латвійській Республіці - 25 млн., в Угорщині - близько 150 млн., в Республіці Польща - понад 7 млн., у Словацькій Республіці - понад 1 млн. !zn

Читайте також:

Зарубіжні українці вимагають повернути їм право голосу


Конституційний суд позбавив 400 тисяч закордонних українців права проголосувати за мажоритарників

Кабмін затвердив будівництво в Україні заводу з виробництва ядерного палива за 3,7 млрд грн