Університет Шевченка увійшов у міжнародний рейтинг вишів

31 серпня 08:55

Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов в один із провідних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education.

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник повідомив, що Київський національний університет ім. Т. Шевченка увійшов в один з провідних міжнародних рейтингів.

«Мені сьогодні дзвонила директор найпрестижнішого лондонського «таймсівського» рейтингу. І вчора ухвалено рішення, що Київський національний університет імені Шевченка увійшов до складу світового рейтингу за всіма показниками», - розповів Табачник.

Міністр також повідомив, що у вересні будуть розглянуті заявки ще 2 українських університетів на включення в цей рейтинг, однак не уточнив, яких саме.

Міжнародний рейтинг університетів Times Higher Education щорічно публікується британським журналом Times Higher Education з 2004 року.

У 2010 році була переглянута методологія його складання і на даний момент університети оцінюються за показниками в 5 категоріях: викладання (30% підсумкового бала), дослідження (30%), цитованість (32,5%), співвідношення вітчизняних та іноземних студентів та викладачів ( 5%), виробничий прибуток (2,5%).

Нагадаємо, в листопаді 2010 року Табачник висловлював надію, що 2-3 українських вищих навчальних заклади будуть включені в провідні світові рейтинги вишів. !zn

Читайте також:

У наступному році всі абітурієнти будуть подавати заяви на вступ до вишів через інтернет

Рейтинг найбільш популярних вишів України очолив КНУ імені Тараса Шевченка

Рейтинг найкращих вишів України очолив КПІ