«Укрзалізниця» вводить повагонний продаж квитків

06 жовтня 08:01

З 1 листопада у залізничних касах введуть повагонний продаж квитків. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

 

За дорученням Генерального директора Володимира Козака, з 1 листопада цього року вводиться автоматизоване регулювання реалізації місць залежно від заповнювання вагонів. Це означає, що реалізація місць починається з одного вагона кожного типу (СВ, купейний, плацкартний). У випадку, якщо у вагоні типу залишиться менше 9 місць, відкривається для продажу наступний вагон цього типу.

Такі нововведення, на думку залізничників, дозволять послідовно і рівномірно заповнювати вагони потяга для оперативного регулювання схем потягів, щоб ефективно використовувати існуючий вагонний парк.

Незадіяні вагони потяга буде відчеплено і введено до складу
потягів, на які буде існувати підвищений попит. Таким чином залізничники будуть оперативно коректувати кількість вагонів у потязі, орієнтуючись на попит у перевезенні пасажирів.

За словами начальника Головного пасажирського управління Олександра Іванька, у доцільності переходу на
повагонний продаж квитків залізничники вже переконалися на основі пілотного проекту, який реалізовувався з 9 вересня. За таким принципом, як експеримент, продавалися квитки на один потяг на кожній із шести залізниць України. З першого листопада за таким принципом будуть продаватися квитки на всі потяги внутрішнього сполучення.