Україну очікують дощі і незначне зниження температури

03 травня 09:26

Протягом 5-10 травня температурний режим в Україні у зв'язку зі збільшенням хмарності і випадінням дощу знизиться на 4-6 градусів.

 

У найближчі дні в Україні пройдуть грозові дощі, прогнозують в Українському гідрометеорологічному центрі МНС.

"Дощі, які почнуться і почалися у західних областях, поширяться на північні. Протягом 7-10 травня будуть спостерігатися в усіх регіонах України без винятку. Це будуть дощі грозового характеру, короткочасні, але з невеликими перервами між цими дощами", - повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу 3 травня.

Він розповів, що 3 травня грозові дощі почалися у західних регіонах України, а в другій половині дня опади поширяться на північні області, включаючи Київ. Грози супроводжуватимуться окремими поривами вітру 15-18 м/с, випадінням дрібного граду локального характеру.

За словами Кульбіди, протягом 3-4 травня в Україні збережеться висока температура повітря: максимальна досягне +26-31 градус, а на півдні - +34 градуси. Мінімальна температура складе +16-21 градус.

"Починаючи із західних областей, поступове зниження температури повітря до 15-20 градусів", - повідомив начальник Укргідрометцентру.

Він зазначив, що протягом 5-10 травня температурний режим в Україні, у зв'язку із збільшенням хмарності і випадінням дощу, знизиться на 4-6 градусів. Таким чином, температура повітря становитиме близько +25-30 градусів, а в західних областях - +15-20 градусів.

Окрім того, Кульбіда зазначив, що очікувані дощі поповнять запаси вологи, з якими є певні проблеми на півдні України.

За словами начальника Укргідрометцентру, температура води у Дніпрі становить +18 градусів. "За післявоєнний період це, напевно, температурний рекорд щодо ранньої дати досягнення такої температури води", - сказав Кульбіда, зазначивши при цьому, що температура води надалі буде підвищуватися.

Він також повідомив, що тижні через дві-три з половиною температура води досягне +18-20 градусів і на морських акваторіях.

Між тим, він підкреслив, що у травні зниження температури повітря буде меншим, ніж цього очікував Укргідрометцентр.

"До заморозків справа не дійде", - заявив Кульбіда.

Він спрогнозував, що літо буде спекотним. !zn

Читайте також:

Температура в Україні побила 130-річний рекорд

Україну після травневих свят очікує різке похолодання

У найближчу добу в Україні - 30 градусів тепла

Вчені передбачили уповільнення глобального потепління