Україну найближчі 12 днів очікують грози

28 травня 10:55

У південних, центральних і східних регіонах України будуть спостерігатися особливо сильні дощі з посиленням вітру до 15-20 м/с, а також локальним випаданням граду.

 

Український гідрометеорологічний центр прогнозує значну кількість опадів і помірний температурний режим протягом найближчих 10-12 днів, повідомив журналістам його керівник Микола Кульбіда.

"Протягом найближчих 10-12 днів на території України не відбудеться відновлення посушливих явищ. Навпаки, атмосферні процеси, які зараз розвиваються на території України, сприятимуть тому, що на всій території пройдуть грозові дощі", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами в південних, центральних і східних регіонах України будуть спостерігатися особливо сильні дощі з посиленням вітру до 15-20 м/с, а також локальним випаданням граду.

Як зазначив Кульбіда, температурний режим протягом зазначеного періоду буде помірним. Температура коливатиметься від +8-14 ° вночі і +18-24 ° вдень.

Директор Укргідрометцентру повідомив, що гідрологічний режим на річках України в даний час досить стабільний. При цьому він зазначив, що протягом останніх днів у карпатських річках спостерігалося незначне підвищення рівня води, яка не несло загрози підтоплення території або пошкодження інфраструктури. !zn

Читайте також:

Літо в цьому році буде спекотнішим, ніж у минулому

Метеорологи обіцяють у травні теплу погоду з невеликими опадами

Температура в Україні побила 130-річний рекорд