Українцям радять відмовитися від поїздок до Ізраїлю і сектора Газа

17 листопада 13:59

Через військову операцію, яку проводить Ізраїль на території сектора Газа, зовнішньополітичне відомство України просить громадян подумати, перш ніж їхати в зону конфлікту. А в разі НП негайно звертатися в посольство.

 

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує громадянам утриматися на даному етапі від поїздок до Держави Ізраїль і Сектор Газа в зв'язку із загостренням ситуації з безпекою в регіоні.

Таке звернення поширили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

Зокрема рекомендується відмовитися від відвідин таких міст як Тулькарем, Дженін, Наблус на палестинських територіях Західного берега річки Йордан, а також не відвідувати 75-кілометрову зону від сектора Газа, зокрема, міста Ашдод, Ашкелон, Беер-Шева і прилеглі до них територій.

- Армія Ізраїлю розбомбила штаб-квартиру ХАМАС у секторі Газа

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль за номером телефону: +054 667 67 82, 100 (телефон поліції), 101 (телефон швидкої допомоги), а також до Представництва України при Палестинській Національній Адміністрації по телефонами: +972 2 241 32 02, факс +972 2 241 32 03, мобільний цілодобовий +972 595 089 089.

Нагадаємо, що зараз Ізраїль проводить у секторі Газа військову антитерористичну операцію "Хмарний стовп", метою якої оголошено знищення бойовиків та їх інфраструктури. Операція почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі. За оцінками, від авіаударів уже загинуло мінімум 38 осіб, більшість з яких - мирні жителі. !zn

Читайте також:

Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим у будь-яку хвилину почати наземну операцію

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила ХАМАС

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран