Українців хочуть штрафувати за стиль «мілітарі»

08 вересня 11:51

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».

 

За ухвалення відповідного рішення проголосували 263 народних депутати із 345 зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом передбачається заборона на носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав.

А також, символіка об'єднань громадян, політичних партій та громадських організацій не повинна відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України, інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади, затверджену відповідними постановами Кабінету міністрів.

Купівля, продаж, обмін чи інше оплатне передання ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, або їх незаконне зберігання, а також носіння військової форми, використання колористики «камуфляж» особами, які не мають на те права - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних податками мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, здійснені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.