Українці не розчарувалися у політиках, за яких проголосували на парламентських виборах

27 грудня 12:35

Більшість опитаних - 86,6% не шкодують про свій вибір на парламентських виборах 2012 року. Протилежної думки дотримуються лише 2,7% українців. Важко відповісти на запитання 10,8% українців.

 

Більшість українців не розчарувалися в партіях і депутатах, за яких проголосували на парламентських виборах 2012 року. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Центром Разумкова.

Як свідчать результати опитування, переважна більшість опитаних - 86,6% не шкодують про свій вибір. Протилежної думки дотримуються лише 2,7% українців. Важко відповісти на запитання 10,8% українців. «Переважна більшість українців не шкодують про свій вибір», - констатувала соціолог Ірина Бекешкіна.

Виходячи з цього, не змінилися і рейтинги провідних політичних сил. Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, то за Партію регіонів проголосували б навіть більше, ніж на виборах 2012 року - 32,8%, «Батьківщина», навпаки, втратила кілька відсотків - 22,2%.

В цілому, якби вибори відбулися сьогодні, то до парламенту потрапили б ті самі політичні сили.

Нагадаємо, вибори народних депутатів пройшли в Україні 28 жовтня за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами.

ЦВК оголосив результати виборів за партійними списками ще 10 листопада, а 11 листопада завершив оголошення переможців у мажоритарних округах.

За партійними списками до парламенту обрано 225 народних депутатів, у тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандата, ВО «Батьківщина» - 62, партія «УДАР» - 34, Комуністична партія України - 32, ВО «Свобода» - 25. !zn

Читайте також:

Партії регіонів кожен отриманий на виборах голос коштував 36 гривень

Партії відзвітували ЦВК за витрачені на виборах гроші

У Раді зареєстровано законопроект про перевибори в проблемних округах

Опозиція пообіцяла провести «розбір польотів» у своїх рядах