Українці бояться вступати в «агресивний блок» НАТО

17 травня 10:04

Майже половина українців досі вважають НАТО «агресивним імперіалістичним блоком» і бояться бути втягнутими у військові конфлікти.

 

Більшість громадян України проти членства країни в НАТО, свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи».

На прес-конференції у четвер, 17 травня, директор «Демініціатив» Ірина Бекешкіна, повідомила, що тільки 15% респондентів проголосували б за вступ України в НАТО, проти - 62%.

При цьому серед противників вступу в НАТО 63% побоюються, що Україна може бути втягнута у військові дії альянсу, 46% вважають НАТО «агресивним імперіалістичним блоком», а 34% упевнені, що Україна повинна бути позаблоковою державою.

У той же час, українці мало знають про НАТО: 48% опитаних не знайомі з процесом прийняття рішень в альянсі: 14,9% респондентів вважають, що рішення приймаються більшістю голосів, 19,7% зазначили, що рішення приймаються консенсусом, коли згодні всі країни-члени НАТО.

За словами Бекешкіної, в разі проведення всеукраїнського референдуму з питання вступу України в НАТО він був би програний. «Народ байдужий до цього питання», - констатувала вона.

Опитування проводилося з 30 березня по 4 квітня поточного року. Опитано 2009 осіб у всіх регіонах України. Похибка вибірки не перевищує 2,3%. !zn

Читайте також:

Російські комуністи почали голодування проти бази НАТО в Ульяновську

Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

Обама не планує зустрічатися з Януковичем в Чикаго

Генсек НАТО Расмуссен занадто зайнятий, щоб приїхати на Євро-2012 в Україну