Українські виші потрапили до міжнародних рейтингів

21 березня 07:50

Українські виші потрапили до авторитетного британського рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings, а також, до світового рейтингу університетів Webometrics.

 

Київський політехнічний інститут і Донецький національний університет потрапили до авторитетного британського рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник сподівається, що у 2012 році до рейтингу потраплять ще два українські виші - Київський національний університет ім. Т. Шевченка, та Харківський національний університет ім. В.Каразіна, пише Сегодня.

Також українські виші присутні у світовому рейтингу університетів Webometrics. Цей рейтинг проводить Вища рада з наукових досліджень Іспанії, в ній оцінюється кількість посилань на наукові роботи, тобто індекс цитованості. Всього Webometrics оцінює близько 20 тис. навчальних закладів, з них до рейтингу потрапляє лише 12 тис. У ньому присутні близько сотні українських вишів, причому вони в основному потрапили у першу чверть списку. Перший за цитованістю серед українських вишів (957 місце рейтингу) - Київський політехнічний інститут. За ним йдуть Львівська політехніка (1248 місце), Національний педагогічний університет ім. М.Драгоманова (1747 місце), Національний авіауніверситет (1922 місце), КНУ ім. Т.Шевченка (1934 місце).

Також Україна потрапила в University Ranking By Academic Performance - Рейтинг університетів за показниками академічних досягнень, що складається Близькосхідним технічним університетом (Туреччина). Всього в ньому 20 тис. вишів. У списку представлені Харківський національний університет ім. В.Каразіна, Львівський національний університет ім І.Франка, Одеський національний університет, КПІ і КНУ ім. Т. Шевченка.

Нагадаємо, у щорічний рейтинг репутації світових вишів World Reputation Rankings британської газети Times не увійшов жоден український ВНЗ. У першій п'ятірці, як і торік, лідирують навчальні заклади США і Великобританії. !zn

Читайте також:

Вступити до вишу можна буде через Інтернет


Півсотні «липових» дипломів виявили у двох вишах Львова

Рейтинг «Біла ворона», або Як керівництво МОНМС стимулює підвищення якості вищої освіти