Українські моряки з заарештованого в Ізраїлі теплохода повернулися додому

11 вересня 11:36

68 громадян України з заарештованого в Ізраїлі круїзного судна Venus повернулися додому. Також морякам була повністю виплачена заборгованість із заробітної плати.

 

Всі 68 українських моряків з арештованого в Ізраїлі судна Venus повернулися в Україну. Про це під час брифінгу повідомив речник МЗС Олександр Дікусаров.

Судно Venus, на борту якого було 340 пасажирів, із них 70 громадян України, заарештованих в ізраїльському порту Ашдод за позовом членів екіпажу через двомісячну заборгованість із заробітної плати.

"За інформацією українського посольства в Ізраїлі, згідно з рішенням адміралтейського суду міста Ашдод від 30 серпня у справі круїзного судна Venus перед громадянами України - членами екіпажу була повністю погашена заборгованість із заробітної плати за липень і серпень, - повідомив Дікусаров.

Крім того, він зазначив, що українські морякам придбали авіаквитки для повернення додому.

Нагадаємо, ізраїльське судно було арештоване через невиплату заборгованості із заробітної плати. 15 серпня в ізраїльському порту на круїзний лайнер Venus наклали арешт. Екіпаж лайнера налічує 340 осіб, серед яких 70 громадян України.

Судно було арештоване за позовом екіпажу. Людям затримували виплати зарплати.

Варто відзначити, що ніхто з членів екіпажу судна, у тому числі й українці, не погодився покинути судно і повернутися на Батьківщину. !zn

Читайте також:

„Лайнер мрії“ знову провалив випробування

У Миколаєві затонув суховантаж „Василь Шукшин“

Із затонулого судна Vera зникли безвісти сім українців