Українські газетярі прогнозують смерть друкованих версій видань

22 жовтня 12:58

В Україні та світі в період 2017-2050 років перестануть існувати друковані засоби масової інформації.

 

Про таку перспективу заявили учасники третього Всеукраїнського газетного конгресу який проходить у Києві, повідомляє прес-служба Асоціації незалежних регіональних видавців України.

«Друковані версії газет у всьому світі, в якому Україна через своє стрімке зростання інтернет-технологій також не є винятком, повністю перестануть існувати до 2017-2050 року», - сказав голова Громадської ради Держкомтелерадіо України і організатор конгресу Олександр Човган.

Експерти пояснюють таку ситуацію з друкованими ЗМІ, зокрема, переходом українських газет у «цифрове мовлення», оскільки «майже кожен другий українець має можливість підключення до інтернету через мобільний телефон».

«Читачеві приємно отримувати новини з мобільного телефону, «планшеток», інформаційних сайтів газет, соціальних мереж. Більше того: через повну свободу висловлювання думок у мережі редакції надаватимуть українцям більш цікаву, об'єктивну, яскраву інформацію. А газети скоротять свої витрати на папір і друк, ціни на які сьогодні випереджають їхні доходи», - вважає А. Човган.

При цьому він висловив думку, що до проведення Всесвітнього газетного конгресу, який запланований наступного року в Києві, більшість провідних українських видавців вже перенесуть утримання своїх газет у мобільні версії і на веб-сайти.