Українські електронні ЗМІ домовилися про єдині стандарти журналістики

20 липня 08:51

Учасники Інформаційної ініціативи представили загальну ідею створення добровільного об'єднання - Спільноти професійних електронних медіа.

 

До Спільноти входять всі галузеві асоціації: Інтернет асоціація України, Українська асоціації видавців періодичної преси, Незалежна асоціація телерадіомовників, Академія української преси, Інститут масової інформації та Східноєвропейський інститут проблем медіа, а також найбільші галузеві ЗМІ, серед яких «Телекритика», «Українська правда» тощо.

Усі члени Співтовариства поділяють Меморандум Інформаційної ініціативи і приймають Регламент спільноти електронних медіа. Згідно з регламентом, професійні стандарти електронних медіа базуються на єдиних професійних стандартах журналістики з урахуванням особливостей роботи медіа в мережі інтернет.

При підготовці інформаційних матеріалів для розміщення на веб-сайті, редакції мають докласти всіх зусиль для їх відповідності таким професійним стандартам журналістики як достовірність, точність, повнота, баланс і відокремлення фактів від коментарів.

Частиною загальних професійних стандартів професійного електронного медіа є норми Етичного кодексу українського журналіста і Кодексу професійної етики українського журналіста.