Українські даішники перестануть ловити водіїв за допомогою "фенів"

27 вересня 10:06

ДАІ відмовиться від застарілих приладів фіксації перевищення швидкості, оскільки вони не мають функції фото- і відеозйомки. У МВС прийшли до висновку, що старі пристрої допускали можливість фальсифікацій і зловживань з боку співробітників ДАІ.

 

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко доручив Управлінню ДАІ відмовитися від застарілих приладів, що фіксують швидкість автомобілів, на користь сучасних пристроїв з функцією фото- та відеофіксації. Про це 27 вересня журналістам розповів заступник начальника Управління ДАІ Володимир Рєзніков.

"ДАІ отримало доручення відпрацювати питання припинення використання приладів, що фіксують швидкість, в народі їх називають "фенами", це ті, у яких немає функції фото- і відеозйомки, у них немає монітора, і перейти на використання приладів з функцією фото та відео", - цитує Рєзнікова Лига.net.

Він підкреслив, що старі пристрої допускали можливість фальсифікацій і зловживань з боку співробітників ДАІ. "До нас надходили численні скарги від громадян на дії наших співробітників, коли вони фіксували швидкість такими старими пристроями. Вони недосконалі і застарілі і не виконують основну функцію - не доводять на сто відсотків порушення", - підкреслив він.

- Міністр внутрішніх справ не знав, що в Україні проводять нелегальні вуличні перегони

Разом з тим, Рєзніков зазначив, що мова не йде про повернення фотофіксації та так званих "листів щастя". "Водій буде зупинятися, буде обов'язково складатися протокол. Мова не йде про фотофіксацію як таку, нічого в ДАІ не змінюється. Порушення фіксуватиметься дистанційно, водій буде зупинятися і ознайомлюватися з ним. Буде видно, який автомобіль перевищує швидкість, номерний знак, буде можливість збільшити зображення", - розповів він.

У той же час, він поки не зміг назвати суму, необхідну для впровадження нових пристроїв. Він підкреслив, що в ДАІ вже використовується 137 пристроїв TruCam. "Наші автоматичні прилади "Гарпун" базуються саме на таких пристроях TruCam. Тож левова частка фінансів вже освоєна, ці прилади у нас є, потрібно буде лише встановити спеціальні антивандальні бокси на території України, в яких будуть встановлені ці прилади", - додав він. !zn

Читайте також:

Азаров дозволив знімати даішників на відео

ДАІ: Кортежі чиновників можуть порушувати правила дорожнього руху

Регіонал Лук’янов заплатив штраф за перевищення швидкості до 240 км/год