Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору загальнодержавною хвилиною мовчання

24 листопада 15:38

Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору загальнодержавною хвилиною мовчання. У Києві учасники ходи з нагоди дня пам'яті Голодомору 1923-1933 рр., представники опозиційних партій та іноземні посли вшанували пам'ять загиблих в роки голоду.

 

Україна вшанувала пам'ять жертв Голодомору загальнодержавною хвилиною мовчання. Після хвилини мовчання розпочалася всеукраїнська акція «Запали свічку пам'яті».

Жалобні заходи пам'яті жертв Голодомору проходять у всіх обласних центрах України.
Зокрема, в Києві учасники ходи з нагоди дня пам'яті Голодомору 1923-1933 рр.., Представники опозиційних партій та іноземні посли вшанували пам'ять загиблих в роки голоду.
Близько 2 тисяч учасників ходи Присоседились до кільком сотням людей, які зібралися біля Меморіалу жертвам Голодомору в Парку слави в центрі Києва.
Представники Об'єднаної опозиції "Батьківщина", "УДАР" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода", акредитовані в Україні посли іноземних держав, представники Світового конгресу українців, а також представники всіх регіонів України поклали свічки пам'яті до монумента.
Потім за участю глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета та представників Української греко-католицької церкви відбувся молебень пам'яті за загиблими. О 16.00 присутні вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання. !Zn
Читайте також: