Україна видала Росії одного з підозрюваних в організації замаху на Путіна

26 серпня 06:31

Громадянина Казахстану Пьянзіна вже доставлено до Москви. Він підозрюється в організації замаху на Путіна перед президентськими виборами в Росії. Другий підозрюваний, Осман, подав скаргу до Європейського суду з прав людини і поки залишиться в Україні.

 

Влада України екстрадувала в Росію Іллю Пьянзіна - одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна, повідомив російський «Перший канал».

За повідомленням телеканалу, Пьянзіна вже доставлено до Москви.

- Суд дозволив екстрадувати до Росії другого підозрюваного в підготовці замаху на Путіна


Раніше стало відомо, що Апеляційний суд Одеської області вирішив визнати законною постанову Генеральної прокуратури України про екстрадицію до РФ другого підозрюваного в справі про підготовку замаху на Путіна Пьянзіна, громадянина Казахстану.



4 лютого в Одесі в ході спеціальної операції було затримано передбачуваних злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»), для розслідування в слідчий відділ УСБУ Одеської області. Травмований при інциденті Пьянзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був Адам Осмаєв, якого невдовзі було затримано.

У лютому в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські і українські спецслужби запобігли планам затриманих в Одесі Осмаєва і Пьянзіна вчинити замах на прем'єр-міністра Росії Путіна після президентських виборів в РФ.

22 серпня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Київ не буде екстрадувати головного підозрюваного у справі про підготовку теракту проти Путіна Адама Осмаєва до прийняття рішення Європейським судом з прав людини щодо законності його видачі. !zn

Читайте також:

Україна не видасть підозрюваного в замаху на Путіна до рішення Євросуду


Підозрюваний в замаху на Путіна попросить притулку в Грузії та Фінляндії

Україна призупинила екстрадицію підозрюваного в замаху на Путіна