Україна серед країн-лідерів з міграції

20 сiчня 08:22

Українців, які емігрували, зараз у світі близько 6,6 млн осіб. Україна прийняла 5 млн осіб. В Україну від емігрантів приходить грошей у 25 разів більше, ніж йде з країни.

 

Україна знаходиться у десятці країн світу - лідерів з міграції. Про це повідомляє журнал Weekly.ua.

Згідно з доповіддю Світового банку «Міграція і грошові перекази» у 2011 році, основні країни, до яких іммігрували громадяни України, це - Росія, Польща, США, Казахстан, Ізраїль, Німеччина, Молдова, Італія, Білорусь, Іспанія. До України їхали з Росії, Білорусії, Казахстану, Узбекистану, Молдови, Азербайджану, Грузії, Вірменії, Таджикистану, Киргизії.

За 2010 рік, мігранти переказали в Україну близько 5,3 млрд доларів. В цілому ж тенденція така, що в Україну приходить грошей у 25 разів більше, ніж йде з країни.

У 2010 році світовий обсяг міжнародних грошових переказів, за даними Світового банку, склав понад 440 млрд доларів. З цієї суми 325 млрд доларів надійшло до країн, що розвиваються - на 6% більше, ніж у 2009 році. Вважається, що реальна цифра переказів набагато вища.

За обсягом грошових переказів, що виходять із країни, з великим відривом лідирують США (48 млрд дол.) Далі - Саудівська Аравія, Швейцарія та Росія.

Під мігрантами маються на увазі люди, які не народилися на території тієї країни, в якій проживають.

Нагадаємо, у результаті опитування студентів Інститутом демографії та соціальних досліджень ім. Птухи більше половини молоді (56%) у віці від 16 до 26 років хотіли б виїхати з України.