Україна передала Росії справу про підготовку замаху на Путіна

15 листопада 13:56

Кримінальна справа стосовно одного з "путінських терористів" Іллі Пьянзіна, затриманого в Одесі разом з Адамом Осмаєвим, надійшла до Генпрокуратури РФ.

 

Українська влада передали Росії кримінальну справу стосовно уродженця Казахстану Іллі Пьянзіна, якого звинувачують у підготовці замаху на російського президента Володимира Путіна.

«Сьогодні з України в РФ надійшла кримінальна справа стосовно Пьянзіна. Передача Пьянзіна в Росію у серпні цього року стала можливою в результаті проведених переговорів на рівні керівництва генеральних прокуратур Росії і України», - повідомила офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гриднєва.

- Затримані в Одесі терористи бояться повертатися в Росію

За словами Гриднєвої, в даний час кримінальна справа стосовно Пьянзіна надійшла до Генпрокуратури РФ і буде передана для організації подальшого попереднього розслідування слідчому управлінню ФСБ Росії.

Нагадаємо, Ілля Пьянзін був затриманий разом з Адамом Осмаєвим в лютому 2012 року в Одесі. СБУ пред'явила їм звинувачення у створенні терористичної групи і підготовку теракту. Зокрема, зі свідчень затриманих стало відомо, що вони готували замах на Путіна, він мав відбутися відразу після березневих виборів президента Росії.

У березні 2012 року Генпрокуратура Росії направила в компетентні органи України запит про видачу Пьянзіна для притягнення до кримінальної відповідальності.

25 серпня Пьянзін був екстрадований до Росії.

Тим часом інший обвинувачений - Адам Осмаєв - поки залишається в Україні. Київ схвалив запит російської сторони про видачу Осмаєва, однак процес екстрадиції припинений у зв'язку з рекомендацією Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), куди звернувся Осмаєв. !zn

Читайте також:

Підозрюваному в підготовці замаху на Путіна загрожує довічне ув’язнення

Підозрюваний в замаху на Путіна попросить притулку в Грузії та Фінляндії

Екс-міністр: Замах на Путіна - грубий передвиборчий піар

«Терористи Путіна» хотіли підірвати Кадирова в одеському Палаці спорту