Україна не видасть Росії винуватця трагедії під Черніговом

13 липня 14:54

Водій автобуса, що розбився з російськими паломниками відбуватиме покарання в Україні. Питання про його екстрадицію до Росії не обговорювалося.

 

Водій російського автобуса з прочанами, який розбився на трасі біля Чернігова, буде відбувати покарання в Україні, повідомили в УМВС Чернігівської області.

Як повідомив керівник прес-служби Чернігівського обласного УМВС Сергій Бриль, кримінальну справу було передано в головне слідче управління МВС України.

«Це резонансний випадок, - зазначив він. - Тому було прийнято таке рішення. Переведенням водія з чернігівського СІЗО теж займається ГСУ МВСУ. Водій скоїв злочин на території України, кримінальну справу порушили у нас, судити водія також будуть в українському суді. І згідно з вироком суду, чоловік буде відбувати, або не відбувати покарання теж в Україні. Ніякої мови про екстрадицію його до Росії не велося».

Нагадаємо, ДТП під Черніговом сталося рано вранці в суботу, 7 липня. Автобус, що перевозив російських паломників з Великих Лук до Почаївської лаври, виїхав на зустрічну смугу дороги, з'їхав з узбіччя і перекинувся. У результаті загинуло 14 людей, 29 отримали поранення. Всього в автобусі знаходилося 43 людини.

13 липня стало відомо, що в лікарні № 2 міста Чернігова померла ще одна постраждала в ДТП паломниця з Росії. На сьогодні 27 постраждалих знаходяться в лікувальних установах Москви, Пскова та Чернігова. Основною версією причини автокатастрофи під Черніговом з Великолуцькими паломниками залишається те, що водій заснув за кермом через втому. Наразі у Великих Луках городяни почали збір підписів для того, щоб водія повернули з України до Росії і вже тут з ним працювали правоохоронні органи. !zn

Читайте також:

Слідство визнало винним у загибелі 15 російських паломників водія автобуса


У Чернігівській лікарні померла ще одна постраждала в ДТП з паломниками


Стан постраждалих у ДТП російських паломників стабільний. З ними працюють психологи