Україна надасть допомогу постраждалим від повені на Кубані

11 липня 11:38

Україна надасть гуманітарну допомогу для постраждалих від повені на Кубані. Сума, на яку буде виділена допомога, не уточнюється.

 

Уряд України прийняв постанову про надання гуманітарної допомоги Кубані. Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

«На сьогоднішньому засіданні ми розглянули і прийняли постанову про надання гуманітарної допомоги Кубані. У вигляді чого вона буде надана - питання залишається відкритим. Зараз ми консультуємося з російськими колегами, щоб визначити, що їм в першу чергу необхідно: продукти харчування, одяг, намети», - сказав він в середу.

У той же час він не уточнив суму, на яку буде виділена гуманітарна допомога.

Нагадаємо, 10 липня влада Кримського району Краснодарського краю РФ, де в результаті повені загинуло понад 170 людей, заявила, що громадяни самі винні в своїй загибелі - люди повинні були в першу чергу рятувати себе самі, а вже тільки потім сподіватися на державу.

Повінь на Кубані сталася 7 липня через сильні зливи. У блогосфері з'явилися напередодні чутки про те, що скидання води з водосховища могло стати причиною потужного затоплення Кримська. Російська преса повідомляє про хвилю недовіри до місцевої влади з боку місцевого населення. За словами очевидців, вода вибивала скло у будинках хвилею, чого не могло відбутися, якби паводок розпочався через дощі (тоді рівень води підвищувався б поступово). !zn

Читайте також:

Жертвами повені на Кубані стали більше 170 людей

Янукович висловив співчуття Путіну і запропонував допомогу у ліквідації наслідків повені

Під час повені на Кубані загинули близько 50 людей (фото, відео)