Угорського колегу Януковича викрили у плагіаті при написанні докторської дисертації

12 сiчня 09:07

Президента Угорщини Паля Шмітта підозрюють у плагіаті, про це повідомила угорська газета «Хети вілаггаздашаг» (HVG). Мова йде про його докторську дисертацію 1992 року на тему сучасних Олімпійських ігор.

 

На думку газети, значна частина дисертації - 180 з 250 сторінок - була переписана з наукової роботи болгарського спортивного дослідника Миколи Георгієва. При цьому у списку використаної літератури дане джерело зазначено не було.

Поки П.Шмітт ніяк не відреагував на пред'явлене обвинувачення.

П.Шмітт булв обраний президентом Угорщини 29 червня 2010 року. Економіст і спортсмен за освітою він приділяв значну увагу фізичній культурі. Будучи золотим медалістом Олімпійських ігор 1968 і 1972 рр.. у командній першості з фехтування на шпагах, після завершення спортивної кар'єри у 1983 році був обраний членом Міжнародного олімпійського комітету. У 1983-1989 рр.. обіймав посаду першого секретаря Угорського олімпійського комітету (УОК), а з 1989 по 2010 рр.. очолював його. Окрім того з 1999 по 2007 рік П.Шмітт був президентом Всесвітньої олімпійської асоціації.

Як повідомлялося, викритого у плагіаті екс-міністра оборони ФРН Карла-Теодора цу Гуттенберга оштрафували на 20 тис. євро за порушення авторських прав. Цу Гуттенберг подав у відставку зі своєї посади 1 березня 2011 року. До цього він відмовився від наукового ступеня кандидата наук, а потім і університет Байройта позбавив екс-міністра кандидатського ступеня.

Нагадаємо, що книга проф. Віктора Януковича «Opportunity Ukraine» трохи більше, ніж значною мірою складається з плагіату.