У «Жулянах» з'явиться сучасний термінал, який обслуговуватиме внутрішні рейси

22 травня 07:30

Внутрішній термінал аеропорту «Київ» (Жуляни), який буде обслуговувати внутрішні рейси, обіцяють побудувати за 9 місяців. Рішення про перепрофілювання існуючого і давно застарілого терміналу аеропорту повинна буде прийняти столична влада.

 

Керівництво аеропорту «Київ» (Жуляни) вирішило побудувати ще один термінал. Про це розповів Олексій Яковець, директор компанії, яка займається розвитком аеропорту.

Раніше планувалося, що після відкриття нового терміналу для обслуговування міжнародних рейсів, існуючий термінал реконструюють, після чого він буде обслуговувати внутрішні рейси. Однак керівництво аеропорту вирішило поруч з новим відкритим терміналом будувати ще один.

«Авіакомпанії, з якими ми співпрацюємо, не хочуть працювати у старому терміналі. Тому, там ми зробимо зону обслуговування бізнес-авіації і активно та швидко будемо будувати новий пасажирський термінал для внутрішніх рейсів поряд з міжнародним, який відкрився кілька днів тому», - сказав Яковець.

За його словами, термінал, який обслуговуватиме внутрішні рейси, буде одноповерховим, а побудувати його планують за 9 місяців (з вересня 2012 по травень 2013 року).

Щоправда, рішення про перепрофілювання існуючого і давно застарілого терміналу аеропорту «Київ» повинна прийняти столична влада, яка є його балансоутримувачем.

Нагадаємо, що новий термінал аеропорту «Київ» розпочне обслуговувати міжнародні рейси з 22 травня. !zn

Читайте також:

Колесніков не знає, що в аеропорт «Жуляни» зайшов Іванющенко

Іванющенко став власником половини аеропорту «Жуляни»

Суд скасував рішення Київради про передачу в оренду аеропорту «Жуляни»