У західних і центральних областях оголошено штормове попередження

30 липня 13:55

31 липня у західних областях, а також у Вінницькій і Житомирській областях - грози, місцями сильні зливи, в окремих районах град та шквали 17-22 м/с, у південній частині країни окремі пориви вітру 15-20 м/с. На решті території країни - підвищена пожежна небезпека.

 

Міністерство надзвичайних ситуацій оголосило штормове попередження у західних і центральних областях України.

«31 липня у західних областях, а також у Вінницькій та Житомирській областях грози, місцями сильні зливи, в окремих районах град та шквали 17-22 м/с, у південній частині країни окремі пориви вітру 15-20 м/с. У гірських районах Карпат існує загроза формування селевих потоків», - йдеться в повідомленні прес-служби МНС.

З 31 липня по 2 серпня в Україні, окрім західної частини, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Спекотна і суха погода в Україні буде утримуватися протягом найближчих тижнів

«На сьогоднішній день утримується надзвичайно спекотна погода, переважно без опадів. Температурний фон перевищує норму на 4-9°С. У найближчі тижні характер погоди не зміниться. Є передумови, що ми наблизимося до показників, які спостерігалися у 2010 році, коли була рекордно висока температура протягом тривалого періоду», - повідомив директора Українського гідрометеорологічного центру Міністерства надзвичайних ситуацій Анатолій Прокопенко. !zn

Читайте також:

У найближчі дні спека спаде тільки на заході України


Метеорологи порадили українцям, коли краще піти у відпустку

У найближчі тижні в Україні утримається спека до +40°С