У Японії перевірять безпеку всіх АЕС

06 липня 10:28

Уряд Японії проведе стрес-тести на всіх атомних реакторах країни, повідомив міністр економіки Банрі Каїеда.

 

Масштабна перевірка дозволить оцінити стан АЕС та ризики для них у разі повторення цунамі і землетрусу, які 11 березня призвели до катастрофи на «Фукусімі». Після аварії влада Японії призупинила роботу ряду реакторів, і жоден з них поки не було запущено знову. З 54 АЕС у країні зараз функціонують лише 19.

«Перевірка реакторів, яка пройде за всіма міжнародними нормами, повинна підвищити впевненість людей в їхній безпеці. І ми проведемо її настільки швидко, наскільки це можливо», - заявив міністр Б.Каїеда.

Для ліквідації наслідків аварії прем'єр-міністр Наото Кан ввів до складу уряду нову посаду - міністр з відновлення. Але призначений ним Рю Мацумото протримався у своєму кріслі всього тиждень. Тепер Н.Кан робить нову спробу. За відновлення візьметься - Тацуо Хірано.

Рейтинг прем'єр-міністра М.Кана стрімко падає. Насамперед, це пов'язано з тим, що відновлювальні роботи ведуться повільно. Японці говорять про те, що тонни сміття залишаються на східному узбережжі, і що тисячі людей як і раніше живуть без елементарних зручностей.