У Януковича готові зняти закон про кримінальне переслідування за наклеп

19 вересня 18:16

Представник президента в парламенті Мірошниченко буде рекомендувати фракції Партії регіонів відмовитися від голосування в другому читанні за проект про кримінальне переслідування за наклеп. Автор законопроекту Журавський - проти.

 

Верховній Раді рекомендували скасувати голосування в першому читанні і зняти з розгляду проект закону про кримінальне покарання за наклеп.
Як повідомляє президентська прес-служба, це пропозиція схвалили всі представники журналістських профспілок та об'єднань, міжнародних правозахисних організацій, медіа-юристи, які взяли участь у позачерговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.
Запрошений на засідання представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявив, що підтримає зазначена пропозиція і запропонує таке рішення на засіданні фракції Партії регіонів.
Автор законопроекту Віталій Журавський, який також був гостем на засіданні Міжвідомчої робочої групи, відмовився відкликати свою законодавчу ініціативу. Він разом з тим заявив про свій намір проінформувати про рекомендації учасників «Відкритої розмови» членів своєї парламентської фракції. ! Zn
Читайте також: