У Володимира наполовину вентиляційне дихання, але він одужує

23 листопада 09:56

В Українській православній церкві (Московського патріархату) сподіваються на одужання предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира.

 

"Блаженніший на сьогоднішній день знаходиться у реанімаційному відділенні, нічого не говорить - у нього дихання наполовину вентиляційне, наполовину самостійне", - повідомив секретар предстоятеля УПЦ (МП) Володимира архієпископ Олександр (Драбинко).

"Поступово виходить з того стану, який є. Лікарі дають обнадійливий результат, який будемо мати у результаті лікування", - додав він.

Архієпископ Олександр також відзначив, що стан митрополита Володимира все ще важкий: "Стан важкий, ніхто цього не приховує. Будемо вірити, що молитви церкви і всіх віруючих, незалежно від конфесій - всі об'єдналися сьогодні в одному пориві, що наш предстоятель повинен жити, оскільки альтернативи йому на сьогодні немає".

Відповідаючи на питання про те, якими є прогнози медиків, секретар митрополита сказав: "Слава Богу, оптимістичні".

"Щойно повернувся з лікарні, відкрив божественну літургію прямо у палаті. Блаженніший причастився святих Христових Тайн", - додав він.

Архієпископ Олександр також повідомив, що подарунки до дня народження митрополита будуть передані у другій половині дня.

За його словами, доступ до хворого зараз дуже обмежений через побоювання занесення інфекції грипу.

"Немає ніяких підстав боятися за те, що у нас буде щось погане", - констатував архієпископ Олександр.

Нагадаємо, Митрополита Володимира (Сабодана) було госпіталізовано 30 жовтня. Лікарі оцінювали стан здоров'я владики як важкий.