У центрі Києва тимчасово заборонено паркування автомобілів

12 грудня 05:44

Тимчасова заборона на паркування автотранспорту в центрі Києва на час ліквідації наслідків негоди з 12 грудня діятиме на 11 вулицях.

 

У Києві з середи буде повністю заборонено паркування автотранспорту в центральній частині міста у зв'язку з введенням надзвичайної ситуації через рясні снігопади, повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

За його словами, заборона буде діяти на період надзвичайної ситуації.

Зокрема, тимчасова заборона паркування буде діяти на наступних вулицях: Пушкінській, Терещенківській, Богдана Хмельницького від вул. Коцюбинського до вул.Володимирської, Басейній від вул.Шовковичної до вул.Круглоуніверситетської, Прорізній від вул.Володимирської до вул.Пушкінської, Софійській, Малій Житомирській, Лаврській (до ресторану "Царське село"), бульварі Тараса Шевченка, Володимирській від вул Великої Житомирської до вул.Льва Толстого, і Саксаганського.

При цьому автомобілі, припарковані з порушенням цієї заборони, будуть евакуюватися за допомогою евакуаторів, повідомляє прес-служба КМДА.

Евакуйовані автомобілі будуть відправлені на спеціальні майданчики, які визначать КП "Київтранспарксервіс" і ДАІ.

Всі місця, де буде заборонено паркування, обладнають відповідними знаками.

Також зараз підшукуються паркувальні майданчики для відстою транспорту, який рухається в місто, і ці майданчики можуть працювати як такі, що перехоплюють паркування, для того, аби власник автомобіля міг залишити його і пересісти на громадський транспорт. Такі паркінги на період ліквідації наслідків негоди для автовласників будуть безкоштовними.

Голубченко також повідомив, що на дороги Києва вийде спецтранспорт для розчищення снігу. Крім того, буде залучено техніку та в інших організацій. Зокрема, Міністерство оборони України надасть 11 снігоприбиральних машин.

КМДА забезпечить додатково залучену техніку пальним. Голова КМДА Олександр Попов повідомив, що з резервного фонду для придбання пального буде виділено 1 млн грн.

За його словами, всього в центральній частині міста працюватимуть 10 евакуаторів. !zn

Читайте також:

На прибирання снігу в Києві кинули армію

За чотири дні в Києві випало дві місячні норми опадів

У Києві через негоду оголошено надзвичайну ситуацію

По всій Україні до суботи оголошено штормове попередження


До кінця тижня Україну буде засипати снігом