У Тернополі працівник банку знімав гроші з загублених кредиток клієнтів

25 жовтня 08:56

У Тернополі викрито працівника банку, який знімав кошти з заблокованих банкоматом платіжних карток клієнтів.

 

Як повідомили у відділі громадських зв'язків обласного управління міліції, чоловік мав доступ до загублених карток, які йому передавали інкасатори, що обслуговують банкомати.

Оскільки жодних документів, які б враховували вилучені платіжні картки, не велося, недобросовісний працівник вирішив привласнювати чужі кошти. Щоб отримати доступ до картки, він вичікував, коли відлучиться його колега по роботі, у якого на комп'ютері був доступ до програми, що дає можливість змінити пін-код у разі, якщо його було заблоковано або забуто. Користуючись моментом, він входив до системи, змінював пін-коди, після чого знімати готівку з карток доручав своїм знайомим, оскільки знав, що всі банкомати обладнані відеокамерами. За це платив їм по 200-400 грн. При цьому доручав зняти з картки всі наявні гроші.

Усього працівник банку встиг привласнити гроші з 5 карток на загальну суму 7 тис. грн. Проти затриманого порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.1, 2 (крадіжка) і 361 ч.1, 2 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів) Кримінального кодексу України.