У США заборонили торгувати опціонами на підсумки виборів

03 квiтня 18:44

У США відхилили пропозицію запустити опціонні контракти на підсумки президентських виборів, оскільки така «гра» не відповідає суспільним інтересам. Раніше в США заборонили ф'ючерси на політичні вбивства, війни і теракти.

 

Комісія з термінової біржової торгівлі (CFTC) не схвалила заявку біржі North American Derivatives Exchange (Nadex), що просила дозволу на лістинг опціонних контрактів, прив'язаних до результатів виборів - наприклад, президентських чи в Конгрес.

«У результаті вивчення ... CFTC вирішила, що контракти передбачають «азартну гру» і суперечать суспільним інтересам», - йдеться в прес-релізі регулятора.

Головного юриста чиказької біржі Тіма Макдермотта рішення регулятора розчарувало.

«Ми були твердо впевнені, що ці продукти відповідають усім юридичним та наглядовим критеріям для лістингу і що суспільство виграє від появи таких продуктів, які будуть торгуватися на добре регульованій біржі, а не на нерегульованому офшорному майданчику, як відбувається нині», - йдеться в його заяві.

На сьогоднішній день охочі можуть обирати свого фаворита на Intrade, зареєстрованої в Ірландії електронної біржі, яка також пропонує вгадати економічні показники США та переможців кінопремій.

Доля ф'ючерсних контрактів на події складалася в США по-різному.

У 2003 році Пентагон на тлі суспільного невдоволення не дозволив розпочати торги ф'ючерсними контрактами на теракти, а в 2010 році в законі Додда-Франка була окремо прописана заборона на ф'ючерсні контракти на політичні вбивства, війни і теракти.

Водночас менш суперечливі контракти на якісь події в США продовжують існувати. Наприклад, на Чиказькій товарній біржі торгуються ф'ючерси на снігопади в Міннеаполісі або масштаб сезону ураганів.

Опціон - договір, за яким потенційний покупець або потенційний продавець активу (товару, цінного паперу) отримує право, але не зобов'язання, здійснити покупку або продаж за заздалегідь обумовленою ціною у визначений договором момент e майбутньому. При цьому продавець опціону несе зобов'язання зробити відповідний продаж або купівлю активу відповідно до умов проданого опціону. !zn

Читайте також:

Кандидат у президенти США на 1 квітня розіграв власний передвиборчий штаб (відео)

У конгресі від Обами вимагали пояснити, що він передав Володимиру

Двадцять найбагатших людей втратили за день більше $ 11 млрд