У США українцю дали 200 років в'язниці

19 сiчня 06:54

У США молодому вихідцю з України дали 200 років в'язниці за вбивство чотирьох людей і назвали на суді соціопатом.

 

Вихідця з України Максима Гельмана засудили у США до 200 років за вбивства кількох людей, повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі.

Як відзначається, 24-річного М.Гельмана визнали винним у листопаді 2011 року.

11 лютого 2011 року, йдеться у матеріалах суду, він зарізав свого вітчима і ще двох людей, потім на машині на смерть збив пішохода, а наступного дня напав на пасажирів у метро, ​​поранивши їх ножем.

Всього звинувачення включало в себе 13 пунктів. Виносячи вирок, суддя назвав М.Гельмана "жорстоким злочинцем і соціопатом".

Як писало ZN.UA, у січні 2011 року іспанський суддя Ісмаель Морено пред'явив офіційне звинувачення у злочинах проти людяності 90-річному уродженцю України Івану Дем'янюку.

Дем'янюка підозрюють у причетності до загибелі 60 іспанців у концтаборі Флоссенбюрг, в якому він, імовірно, служив охоронцем під час Другої світової війни.

12 травня мюнхенський суд визнав І.Дем'янюка винним у причетності до вбивства більше 27 тисяч євреїв у концтаборі під час Другої світової війни і засудив його 5 років тюремного ув'язнення.

Львівська обласна рада звернулася до президента і прем'єр-міністра України, спікера Верховної Ради, МЗС та голови Світового конгресу українців з проханням захистити українця Івана Дем'янюка.