У США два міста продадуть з аукціону

05 квiтня 15:20

Обидва поселення були засновані в кінці XIX - початку XX століття під час освоєння Америки, але до початку XXI століття в них залишилося лише по кілька старожилів.

 

Буфорд, штат Вайомінг, найбільш малонаселене місто в США, у четвер, 5 квітня, втратить свого останнього і єдиного мешканця, після того як поселення піде з молотка.

Наразі початкова ставка за виставлений на аукціон Буфорд, місто на чотирьох з гаком гектарах поруч з автомагістраллю, становить 100 тис. дол.

Буфорд не єдине місто на колишньому «Дикому Заході», яке можна придбати в особисте володіння. Прей у Монтані з населенням вісім людей, що розташоване в Парадиз Веллей на північ від Йеллоустонского національного парку, теж виставлений на аукціон із початковою вартістю в 1,4 млн дол

Обидва поселення були засновані в кінці XIX - початку XX століття під час освоєння Америки та розширення мережі залізниць. Але міста, які обіцяли своїм жителям усі блага життя, скоро почали порожніти, а на початку XXI століття в деяких з них залишилося лише по кілька старожилів, чиї діти роз'їхалися, а подружжя померли.

Дон Семмонс - мер, власник і останній житель Буфорді, який приїхав сюди з дружиною більше 30 років тому - вже вирішив, що після продажу міста переїде до сина в Колорадо.

«Я прожив тут більше 30 років, і ніхто не знав про це, - сказав Семмонс про галас навколо аукціону. - Зараз я їду - і про це почув весь світ». !zn

Читайте також:

У США двоє братів вкрали міст і продали його як металобрухт

У США заборонили торгувати опціонами на підсумки виборів

Поштового голуба продали за рекордну суму 330 тис. доларів

Книга «Птахи Америки» продана за 8 млн доларів