У справі про вбивство Оксани Макар проходить 26 свідків

12 червня 05:24

У Миколаєві відбудеться перше слухання у справі про вбивство Оксани Макар. Адвокат прогнозує, що вирок буде не раніше осені тому, що у справі проходить 26 свідків і ще потрібно провести багато експертиз.

 

У Миколаєві 12 червня відбудеться перший розгляд справи про вбивство Оксани Макар (їй вчора виповнилося б 19 років) по суті. Слухання буде закритим - на прохання захисту обвинувачених.

Незалежно від того, чи врахує суд побажання адвоката матері Оксани Миколи Катеринчука, буде подано клопотання про відкритість процесу.

Сьогодні всі троє обвинувачених зобов'язані з'явитися (на попередньому засіданні не було Максима Присяжнюка). Буде і мама Оксани Тетяна Суровицька. «День народження її дочки. Психологічно дуже складно, але на суд вона прийде», - сказав Катеринчук.

На його думку, вирок буде до осені: «У нас 26 свідків, троє підозрюваних, і вони не визнають свою провину, багато експертиз - тому місяці три мінімум потрібно».

Фанати убивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їхню підтримку і обіцяють «мститися бидлу, що збунтувалося»

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. у Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі ампутацію руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві неподалік від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двох з них було відпущено правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести у Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Матері Оксани Макар погрожували, міліція взяла її під охорону

Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді

У МОЗ спростували, що Оксана Макар померла через несправний апарат штучного дихання

МВС виступило за посилення відповідальності за зґвалтування